Miljövänliga städtips

Miljövänliga Städtips för Hemmet (Svenska)

När man står i butiken och ska köpa rengöringsmedel försöker man alltid välja det mest effektiva, men det är så mycket mer man bör veta om de olika stegen av städning och rengöring. I denna bloggpost delar vi med oss av några av våra favorittips om hur man rengör olika ytor på ett effektivt sätt.

Det första du bör tänka på, oavsett vilken typ av yta du ska rengöra, är vilken slags trasa du ska använda för att torka av ytan. Trasan du ska använda bör vara helt torr och även fri från ludd. En mikrofibertrasa funkar utmärkt för detta. När det sedan är dags att tvätta själva trasan bör du inte använda sköljmedel eftersom det lätt kommer att lämna ränder.

När du tvättar glasytor, till exempel speglar, duschdörrar eller fönster, kan du kombinera användandet av trasa och fönsterskrapa. Om du planerar en djuprengöring, börja då med att spreja med fönsterputs och använd därefter fönsterskrapan för att ”skrapa av” vätskan och sedan trasan för att torka torrt efter varje omgång med skrapan över glaset. Arbeta från toppen av ytan och hela vägen ner till botten. En torr fönsterskrapa undviker dropp och håller ränder borta. Alkohol i rengöringsmedel hjälper vätskan att avdunsta när medlet appliceras på en yta, vilket ofta betyder att du inte behöver torka av en extra gång med en torr trasa. Rengöringsmedel i tablettform kan inte innehålla alkohol, och därför är det viktigt att komma ihåg att torka av en extra gång med torr trasa när man rengör fönster och andra glasytor med Skosh miljövänliga Glasputs.

Rengöring av badrummet

Om du vill städa olika områden i ditt badrum, fukta en mikrofibertrasa med rengöringsmedel (till exempel Skosh Badrumsrengöring) eller spreja direkt på badrumsbänken, kranen eller handfatet. Därefter torkar du av rengöringsmedlet från ytan. Sikta på att torka av de redan renaste ytorna först och lämna de smutsigaste delarna till sist. Detta kommer att underlätta eftersom du inte behöver rengöra din trasa lika ofta, samtidigt som det kommer hjälpa dig att spara både vatten och tid.

När det kommer till rengöring av matbord, stolar och andra typer av möbler bör du börja med att torka av ytorna med en fuktig mikrofibertrasa för att avlägsna damm och fett. Om dina möbler är i trä, glöm då inte bort att torka av en gång till men med en torr trasa eftersom vattnet från den fuktiga trasan annars kan lämna fläckar i träet.

Skosh rengöringsprodukter innehåller endast ECO-CERT (miljömärkta) ingredienser. Dessa skadar varken miljö eller hälsa, det vill säga att de är både miljövänliga och hållbara i längden. Skosh flaskor är tillverkade av 100% återvinningsbar plast och förpackningarna av nedbrytbart papper. Man behöver inte använda aggressiva ingredienser för att rengöra olika ytor, med Skosh rengöringstabletter kan du enkelt göra ditt eget miljövänliga rengöringsmedel hemma. Hur? Det är lätt som en plätt!

Börja med att välja vilken av Skosh rengöringstabletter du ska använda beroende på vilket område du ska rengöra. Fyll sedan upp din återanvändbara Skoshflaska med varmt kranvatten. Nästa steg är att släppa ner Skoshtabletten i flaskan. Det kommer börja brusa och du kommer se den lösas upp! Vänta tills tabletten har lösts upp helt och hållet, lösningstiden varierar och kan ta upp till 10–20 minuter. Efter tabletten har lösts upp har du ditt miljövänliga rengöringsmedel färdigt, och det är då dags att skruva på sprejmunstycket på flaskan. Nu är du redo att städa, och denna gång utan onödigt plastavfall och helt giftfritt!

Skosh erbjuder 3 rengöringstabletter för olika ytor:

Skosh miljövänliga Allrengöring är utvecklad för att rengöra olika ytor och avlägsna olika typer av smuts. Allrengöringen har ett högt pH-värde vilket innebär enklare upplösning av envist fett och smuts, och en naturlig doft av lavendel.

Skosh miljövänliga Badrumsrengöring erbjuds för effektiv badrumsrengöring. Denna tablett är utsedd för bästa möjliga rengöring av badrumshandfat, badrumskran och andra badrumsytor så som badrumsbänkar. Denna tablett innehåller extra kalksten och anpassat (lägre) pH-värde för att göra den effektivare att avlägsna smuts i badrummet. Skosh badrumsrengöring har en ljuvlig doft av afrikanskt citrongräs.

Sist men inte minst, Skosh miljövänliga Glasputs. Denna tablett skiljer sig från de andra tabletterna då den innehåller speciella ingredienser som ej lämnar ränder eller fläckar på ytor, perfekt glasrengöring. Glasputsen har en blommig doft av liljekonvalj.

Skosh rengöringstabletter innehåller varken aggressiva eller giftiga ingredienser som kan vara skadliga för din hälsa eller förstöra kvaliteten av olika möbler i ditt hem. Skosh värnar för en hälsosam, hållbar och miljövänlig städning!

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

1 av 3