Miljövänliga DIY från Skosh

Miljövänliga DIY Och Städtips För Hemmet

Har du någon gång funderat på att göra egna städprodukter hemma? I det här inlägget får du våra bästa hållbara städtips med ingredienser som du sannolikt redan har hemma i skafferiet! Vi kör igång!

Tips 1: Använd bikarbonat.

Bikarbonat är inte bara effektivt i bakning utan kan även användas som hjälpreda när det kommer till att städa våra hem.

Rengöra madrass
För det första, ta bort bäddning, lakan och eventuellt madrasskydd. Häll lite bikarbonat lätt över madrassen. Låt sitta i en timme och dammsug sedan av. Voilá, du har en ren madrass!

Rengöra mikrovågsugn
Blanda två skedar bikarbonat med drygt 2 dl vatten i en skål. Ställ skålen i micron och värm i 3-5 minuter. Bikarbonaten kommer hjälpa till att avlägsna obehagliga dofter och ångorna mjuka upp intorkade fläckar längs väggarna. När timern ljuder, torka enkelt av väggarna och micron är som ny.

 

Rengöra ugnen
Se till att ugnen är avstängd och sval. Strö bikarbonat över fläckarna och spraya med vatten eller en lösning på vatten och ättika. Låt sitta I 25-30 minuter före du torkar av.

Tips 2: Smarta städtips med ättika

Ättika är effektivt att rengöra envisa fett- och vattenfläckar med.

Rengör kaffekokaren
Kaffekokaren är för många av oss en av våra mest kära  och använda redskap i köket. Därför är det viktigt att rengöra den emellanåt. Genom att kombinera lika delar ättika och vatten och låta blandningen rinna igenom ett par gånger, rensar du den på kalk och andra orenheter. För att motverka att någon ättika ligger kvar i maskinen och ger smak efter sig är det en god idé att avsluta med att dra igenom vanligt vatten i kokaren 2-3 gånger före du kokar kaffe igen.

Rengöra kylskåpet
En annan plats som är viktig att också rengöra mer jämna mellanrum är kylskåpet. Blanda vinäger och varmt vatten och spraya på väggar och hyllplan. Torka av med en disktrasa.

Om du vill ha en ännu bättre rengöringsprestanda med en behaglig doft kan du också använda vårt multi-purpose rengöringstabletter för att rengöra ditt kylskåp.


Rengöra spegel
Ett annat användningsområde för ättika är som spegelrengöring. Blanda ättika med några droppar diskmedel och vatten och du har en effektiv spray för att rengöra speglar, fönster eller varför inte för att bli av med envisa tvålrester och vattenfläckar från duschkabinen?

Med tanke på den starka doften av ättika den egengjorda lösningen förmodligen har, rekommenderar vi våra friskt doftande, giftfria spegelrengöringstabletter.

 

 

Tips 3: Rengöra med citronsyra

Citron är ofta använt som rengöring i hemmet på olika vis. Citronsyra eller vanliga citroner är effektiva rengöringsmedel och kan neutralisera dålig lukt.

Diskmaskinsrengöring
Att tillsätta en tesked citronsyra i diskmedelsfacket och köra maskinen tom är ett effektivt sätt att rengöra den på och också bli av med dålig lukt. 

Badrumsrengöring
Citronsyra går utmärkt att använda i badrummet också. En tesked ättika kombinerat med en tesked citronsyra och vatten blir en effektiv spray att städa badrummet med. Går jättebra att tillsätta eteriska oljor om du önskar mer doft. Använd sprayen för att rengöra kakel, toalettstol och dusch I badrummet. Låt sitta i 10-20 minuter och torka sedan av.

I linje med övrig miljövänlig rengöring, är Skosh badrumsrengöringtabletter giftfri, med en fräsch lukt, något som devinitivt kan vara värt att prova!

Att hålla hemmet rent är viktigt och definitivt värt att testa att rengöra med  naturliga, vanliga ingredienser du har hemma. Tipsen ovan är alla snabba, smarta och miljövänliga!

Utöver den uppenbara enkelheten finns det en del saker som är viktiga att hålla koll på när det gäller att blanda egna städprodukter. Läs vårt inlägg om för-och nackdelar med hemgjorda rengöringsmedel.

 

Ta också en titt på våra effektiva rengöringstabletter! Miljövänliga, veganska och helt giftfria. Börja städa med Skosh och minska ditt plastavfall!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

1 av 3