Europeiska statistikdagen – positiv miljöstatistik

Den 20:e oktober kallas för den statistiska dagen, och inte bara i Sverige utan i hela Europa.

Och vad passar väl bättre än lite statistik dagen till ära? 

Den statistiska dagen firas under olika datum beroende på var i världen man bor. Den statiska dagen som firas globalt firas var femte år infaller alltid under den 20:e oktober. Åren som denna dagen har firats globalt har varit 2010, 2015, 2020 och nästa gång den firas är 2025. Nedan har vi stolpat upp lite intressant fakta och statistik om vår miljö: 

Sedan avgiften på plastpåsar trädde i kraft har användningen av dessa minskat, vilket är tydligt att se på statistiken. År 2019 låg genomsnittet per person på 74 stycken plastpåsar, medan denna siffra under 2020 istället låg på 55 per person. Det går alltså på helt rätt håll! 

Och slutligen har vi såklart lite statistik från oss på Skosh! 

Plastic waste saved by Skosh

Förra månaden planterades det 1500 stycken träd, vilket är helt otroligt! Detta var möjligt tack vare det fantastiska arbete som vi gör tillsammans. 

Och hur många plastflaskor har vi reducerat i världen genom att ersätta de gamla produkterna till Skosh då? Jo, hela 80 000 stycken flaskor, vilket motsvarar cirka 6.5 ton! Tänk vilken skillnad vi kan göra tillsammans, i resan mot minskat plastavfall!

we plant a tree with each order

Leave a comment

All comments are moderated before being published

Shop now