Gör köket fint och strukturerat med ett bra köksrengöringsmedel

Vem älskar inte känslan av ett rent och städat kök? Vi tror att vi är många som har det gemensamt, och därför kommer vi här att ta upp lite tips angående hur du gör rent ditt kök på allra bästa sätt inför julledigheten.

Vårt allrengöringsmedel är perfekt som köksrengöring, vare sig det gäller spisen, diskhon eller diskbänken. Börja med att ta fram en helt ny disktrasa så att du inte drar runt gamla bakterier inför din rengöring i köket. Applicera allrengöringsmedlet på de ytor som du vill städa, och dra sedan med en våt trasa över dessa ytor efteråt och torka sedan torrt med en ren trasa.

Skosh produkter i ett kök

 

Något vi ofta missar när vi städar köket är att även rengöra vårt kylskåp. En riktigt bra rengöring av köket består av att rensa ur sitt kylskåp och sortera maten där i, för att sedan få en riktigt bra struktur men även bra koll på vad man faktiskt har där i. Ett tips för att ha bättre koll på sina produkter i kylskåpet är att sätta etiketter på burkarna med utgångsdatumet, och vill man göra det ännu mer strukturerat kan man färgkoordinera lapparna, där röd står för att det snart går ut, gul är på väg att gå ut och grön är lugn. Lättast är att göra denna struktur på burkar och förpackningar man inte använder så ofta, för att lättare få koll på innehållet i sin kyl. Förutom detta kan det vara bra att redan vid köptillfället tänka ut en plan för hur man ska använda upp råvarorna man köper, så att till exempel inga grönsaker eller frukter går förlorade. 

Städning av kylskåp

 

När kylen ska rensas är det bra att börja med att stänga av kylen så att du sparar på resurserna. Med vår allrengöring kan du sedan tvätta av skivorna genom att spraya några gånger på de för att sedan torka dem torra innan de sätts på plats inne i kylen igen. Sista steget är att torka av de icke justerbara hyllorna inne i kylen med allrengöringen på disktrasa, innan de torkas helt torra med en separat trasa utan medel på. Ett tips är att börja uppifrån och sedan fortsätta nedåt i kylskåpet. 

Ett annat ställe som lätt kan missas i köket är kaklet, där smuts och fett lätt fastnar under matlagningen. Det är därför viktigt att städa där med för att hålla det rent och fritt från bakterier. Med vår allrengöring, som är perfekt som köksrengöring, är det enkelt att spraya lite på kaklet och sedan torka med en fuktig trasa efteråt. Se till så att allt fett går bort och att inget lämnas kvar. 

Skosh produkter i ett kök

 

När det gäller diskhon är det viktigt att använda en separat svamp som inte används till att till exempel diska eller städa andra ytor med, då det finns väldigt mycket bakterier i diskhon som man inte vill ha på andra ställen. 

Hur ofta ska saker och ting städas dock? En gång i månaden rekommenderas det att man sorterar sitt kylskåpet och städar den. Genom att göra detta får vi ett kök som är fräscht, strukturerat men framförallt fritt från bakterier med ett bra köksrengöringsmedel.

Psst- säkerställ att du har ditt allrengöringsmedel hemma redan idag! Beställ det här 

Leave a comment

All comments are moderated before being published

Shop now