Fönsterrengöringsmedel, städprodukter, städmedel

Hur Du Får Rena Och Skinande Fönster

Vem älskar inte rena fönster som man kan se rakt igenom, utan en hinna av smuts? Vi tror att alla älskar denna känslan, och därför kommer vi idag att guida dig genom de bästa tipsen för din fönsterrengöring.

Till att börja med är det viktigt att rengöra fönsterna så att du senare inte drar runt smutsen på glasytan. Ett enkelt sätt att få bort smuts som ligger runt fönsterna är att dammsuga bort jord och damm som sitter fast på fönsterskärmar eller fönsterlister. Det du sedan behöver för den optimala fönsterrengörings-sessionen är följande: 

Fönsterrengöring

När det gäller torkningen efter rengöringen av fönsterna är det viktigt att använda en luddfri trasa, så att det inte fastnar ludd på fönsterna som man precis gjort rena. Vi rekommenderar en mikrofiber- duk. Efter att du har säkerställt detta är det bara att börja rengöra dina fönster! 

  1. Spraya över hela fönstret med Skosh Fönster Spray och se till så att medlet täcker hela ytan. För att se till så att medlet når över hela ytan kan du använda dig av en lätt fuktig trasa som du sedan drar med över hela fönstret efter att du sprayat medlet över ytan.

  2. Se till att torka av fönsterskrapan efter varje användning, då det annars finns en risk att smutsen dras runt och gör fönsterna randiga. 
Fönsterrengöring

Skosh Fönster Spray som även är perfekt för fönsterrengöring har ett neutralt pH-värde (5) vilket är perfekt för fönster och speglar. Detta innebär att medlet funkar lika bra för fönsterna såsom för speglarna i ditt hem. Kanske har du fler speglar än den i badrummet, och då är det perfekt att under en städdag gå över alla dessa ytor där samma medel kan användas. Tänk bara på att våra produkter inte innehåller någon alkohol då vi tänker på miljön, vilket innebär att du behöver hjälpa till lite extra med torknings- processen. Det räcker att du torkar lite extra med en mikrofiberduk efter att du har sprayat med medlet på din önskade yta.  

Du beställer Skosh Fönster Spray här och efter det är du helt redo för din fönsterrengöring! Extra viktigt känns det med rena fönster för att kunna se ut ordentligt, oavsett vilken tid på året det är. 

Frågan är ju hur ofta man bör städa speglar och fönster i ens hem då? Vi skulle rekommendera att man städar speglarna i ens hem åtminstone en gång i veckan, särskilt den i badrummet då den ofta får tandkrämsstänk på sig eller annat. Har man gäster över kan det dessutom kännas skönt med en ren spegel, oavsett om det gäller badrummet eller i hallen. Fönsterna däremot behöver man inte städa oftare än två gånger per år.

Fönsterrengöring behöver inte vara mer komplicerat än så. Två gånger per år räcker gott och väl, och då får man skinande rena fönster med ett bra fönsterrengöringsmedel. Trevlig städning önskar vi på Skosh!
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

1 av 3