Black Week tillhör dåtiden – Green Week är nutiden!

De attraktiva Black Friday- erbjudandena är för många oemotståndliga, vilket leder till att folk handlar på impuls vilket i slutändan ofta blir till att man inte använder produkterna alls. Som ett resultat av detta skapas det onödiga koldioxidutsläpp som hade kunnat undvikas. 

Vi på Skosh kommer under denna vecka att plantera ett träd för varje order vi får in tillsammans med Eden Reforestation Projects, men utöver detta kommer vi även, för varje order, att rensa upp cirka 0.5kg skräp från våra hav. Detta blir möjligt genom #Teamseas som driver kampanjen för att städa upp haven från plast och annat skräp som driver runt. Vi vill göra något bra för miljön under denna vecka och hoppas på att ni vill vara med oss på resan. Låt oss ändra Black Week till Green Week och därmed även göra skillnad för vår planet- tillsammans! 

2015 tog Green Friday form för första gången, vilket idag är en rörelse som uppmanar människor att handla mer meningsfullt och hållbart. Det handlar kort och gott om att man ska tänka en extra gång innan man köper något, och framförallt tänka på om man behöver saken i fråga eller om det bara är något man impulsivt vill ha i stunden. Denna Green Friday- rörelse motiverar även människor till att spendera tid med nära och kära i naturen. 

De vill inte hindra folk från att handla, utan trycker bara på vikten av att man ska handla hållbart och medvetet under denna dag. Ett tips innan man faktiskt ger sig ut och handlar eller sätter sig framför datorn för att handla, är att man redan innan detta har gjort en lista över de sakerna man verkligen behöver. Följer man denna lista till punkt och pricka går det att undvika att impulshandla och då gör vi både oss själva men framförallt även planeten en tjänst. 

Cirkulär måndag har också blivit ett känt koncept som faktiskt startade i Malmö, där även vi har vårt säte. Detta intiativ startade under namnet White Monday 2017. Syftet med denna dag är att lyfta fördelarna med cirkulär konsumtion, vilket innebär att du kan konsumera så mycket du vill men detta får inte kräva nya resurser från jorden. Ledorden under denna dag är hyr, laga och köp begagnat. 2019 deltog över 30 länder och det var även nu som rörelsen blev internationell. Second-hand butiker i hela Sverige håller öppet extra länge under denna dag och sänker priserna på sina varor. Denna cirkulära måndag infaller alltid måndagen innan Black Friday.

Green Week, Black Week, hållbart handlande, medveten shopping

Shop now