Varför hållbara rengöringslösningar är viktiga

Att agera mer hållbart handlar om mer än bara att återvinna något här och där – det är ett livsstilsval! Det handlar dock inte om att klanka ner på sig själv om man inte återvinner varje enskild vara utan, snarare om att ändra inställning och mentalitet angående vad man kan göra för att bidra till att rädda planeten! Det handlar om att överväga hur varje val du gör kan påverka världen omkring dig. Och med tanke på tillströmningen av orkaner, jordbävningar och andra globala naturkatastrofer är det viktigare än någonsin att göra övergången till ett mer miljövänligt liv. För att göra valen lite lättare, samlade vi några anledningar till varför hållbara rengöringslösningar är viktiga.


Det är bättre för planeten

Att leva mer hållbart är ett hälsosammare alternativ inte bara för vår planet men också för din familj. Inte bara kommer du att sova bättre om nätterna eftersom du vet att du gör din del för att begränsa mängden skadliga kemikalier som släpps ut i vår atmosfär – du kommer också att bidra till en hälsosammare hemmiljö. Snacka om en win-win-situation! 

Konventionella rengöringsmedel är skadliga för miljön på ett flera sätt. Till exempel förorenas luften av ångor som släpps ut vid användning av kommersiella städprodukter genom avdunstning. När du byter till hållbara rengöringsprodukter andas du inte in skadliga kemikalier, något som kan orsaka hälsoproblem för människor och till och med djur vid inandning. När dessa giftiga kemikalier blandas med vatten förorenas vattnet och äventyrar livet för människor och organismer. Miljövänliga produkter är säkra för miljön eftersom de innehåller naturliga ingredienser som varken är skadliga för oss eller vår planet.


Att rengöra hållbart är billigare

Att göra egna rengöringsprodukter är enkelt, miljövänligt och snällt för plånboken – särskilt jämfört med traditionella rengöringsprodukter! Rengöringsmedel som bakpulver och vinäger är de två mest populära alternativen. Överväg också att använda citron, olivolja och citronsyra, som alla kan fixa städningen lika bra som typiska rengöringsprodukter, men till hälften av kostnaden! Har du inte tid att göra dina egna rengöringsvätskor? Inga problem! Du kan helt enkelt köpa våra miljövänliga rengöringstabletter online! Eftersom vår produkt är komprimerad till en tablett är de också utrymmeseffektiva – d.v.s de tar inte lika mycket utrymme som traditionella rengöringsvätskor. Detta innebär att du har mindre trångt utrymme i ditt skåp och möjligheten att lagra fler tabletter samtidigt!

Hållbara rengöringsvätskor är det säkrare alternativet för din hälsa

Traditionella rengöringsmedel har skadliga effekter på såväl din egen som din familjs hälsa. De innehåller flertalet giftiga ingredienser som vid inandning kan orsaka problem som depression och huvudvärk till irritation i lungorna.

Vidare använder 78% av städföretagen giftiga ingredienser i sina rengöringslösningar som förstör luften i ditt hushåll. Överraskande nog kan luften i hushållen vara 500 procent giftigare än luften ute. Det är därför som vissa människor kan uppleva huvudvärk eller allergier efter rengöring.

Inga starka, kemiska dofter

Ingen uppskattar väl när hemmet luktar fränt av blekmedel eller ammoniak, eller hur? Såklart inte! Hoppa över den starka kemiska stanken som följer med de flesta traditionella rengöringsprodukter och bli hållbar istället. Oavsett om du gör dina egna rengöringsmedel eller köper miljövänliga, tenderar lukten av dessa produkter att vara betydligt trevligare.

Leave a comment

All comments are moderated before being published

Shop now