NÄR BLEV STÄDNING SÅ OHÅLLBART OCH KOMPLICERAT?

Förra gången vi kollade butikshyllorna hittade vi: 53 olika rengöringsvätskor med 41 olika dofter och 15 "unika" ytrengöringsmedel. Alla bestod av ungefär 95% vatten förpackat i engångsplast.

Att kasta rengöringsflaskor i soporna efter användning bidrar rejält till det globala plastavfallet! Det var därför vi startade Skosh.

Vårt uppdrag är att göra rengöring hållbart och samtidigt göra det bekvämare för alla.

VI FÖRLITAR OSS PÅ ÅTERVUNNA OCH KOMPOSTERBARA MATERIAL

HÅLLBARHET KOMMER FÖRST

Kärnvärdet i våra produkter är hållbarhet. Detta innebär att vi bara använder miljövänliga ingredienser samt nedbrytbara och återvunna material.

100% ÅTERVUNNEN PLAST

ÅTERANVÄNDBARA FLASKOR

Våra sprayflaskor är helt tillverkade av återvunnen plast. Materialet kallas "PCR" som står för Post Consumer Resin. Istället för att tillverka ny (virgin) plast, tar vi befintlig plast och producerar nya produkter med det. Genom detta kan vi minska plastavfallet i små steg.

Att koncentrera sig på återanvändning i stället för engångsbruk medför betydande fördelar för miljön. Eftersom vi inte producerar en ny flaska för varje påfyllning kan vi förhindra produktion och transport av nya PET-flaskor, vilket sparar 95% av CO2-utsläppen genom att återanvända våra rengöringsflaskor!

Till butiken

INGET PLASTAVFALL

MILJÖVÄNLIGA RENGÖRINGSTABLETTER

Våra påfyllningspaket gör det enkelt att återanvända de flaskor du redan har hemma. Köp helt enkelt påfyllningstabletter, släpp i dem i dina flaskor, blanda med kranvatten och du är redo! Tabletterna har även fördelen att man inte behöver någon plastförpackning eftersom den kommer i en fast form.

HJÄLP ATT PLANTERA ETT TRÄD

ÅTERVUNNA OCH KOMPOSTERBARA MATERIAL

Vi ser till att endast använda oss av material och resurser som är tillverkade av återvunnet material. Startpaketets kartong är biologiskt nedbrytbar, tabletterna är förpackade i FSC-papper som är helt återvinningsbart och flaskorna är tillverkade helt och hållet av återvunnen plast (PCR PP).

Till butiken